trei turnuri pe drumul bucuresti - magurele

A towerspotter on the move. Adica in drum spre institutul de fizica nucleara de la Magurele, cu camera de fotografiat in mana, m-am uitat pe geam dupa turnuri de apa.

Ultimul turn descoperit este cel din stanga, din curtea unei fabrici din magurele, peste drum de institutul de optometrie. Un turn comunist clasic, fara forma de farfurie zburatoare.

Primul pe care l-am vazut de pe geamul masinii este cel de la mijloc. Un alt turn de fabrica, de data asta in forma clasica a turnurilor de ciment comuniste, cu farfuria de beton suspendata deasupra instalatiilor industriale.

Una din cele patru poze facute pe geamul masinii in miscare a reusit sa incadreze silueta turnului. In celelalte, figura celor care mergeau cu mine, pomii sau tufisurile de pe marginea drumului au ecranat constructia.


Exista dezavantaje majore daca esti in miscare. Cu toate astea, m-am ales cu pozele a trei turnuri pe care nu cred ca le-as fi putut descoperi altfel, asa ca sunt multumit.

Ultima poza ilustreaza exemplar toate dezavantajele miscarii si efectele ei dezastruoase asupra artei fotografice.. Cel putin al fotografiei de documentare a arhitecturii industriale.

Pe scurt, turnul pe care voiam sa-l pozez si pe care il zaream distinct ca pe barna din ochiul vecinului, s-a ascuns dupa un pom.

Este vorba de un turn de caramida, de tipul turnului din drumul taberei. Este asezat in curtea unei unitati militare, fiind identic cu cel din curtea unitatii de tancuri din comuna pantelimon.

No comments: