turnuri in orasul voluntari






















Din martie 2004 comuna Voluntari s-a transformat in orasul Voluntari. Pana atunci cea mai mare comuna din tara, Voluntari numara cateva zeci de mii de locuitori. Si doua turnuri de apa care stau in picioare si astazi. Unul este asezat in campul din marginea stanga a podului din dreptul complexului Europa, fiind inconjurat de o instalatie a unor sere ce are nevoie de alimentare cu apa.






















Celalalt se afla in preajma actualei locatii a primariei, asezata in mijlocul unui complex industrial, in incinta unei fabrici, in cladirea unei viitoare universitati. Voluntariul are multe asemenea dis-locari de amplasamente si alte ciudatenii.

Pe mine ma interesa doar turnul de apa din strada Crinului, pe care il vad in fiecare dimineata printre blocurile cu patru etaje inconjurate de o mare de case.

















Aceste doua turnuri sunt construite in intregime din metal si sunt sustinute de cabluri de fier. Este poate una dintre formele cele mai simple de turn de apa. Un rezervor in varful unei tevi inalte, in asa fel incat caderea de apa sa produca presiune la robinet.

Pe straduta mizera din apropierea primariei, in spatele blocurilor, turnul de apa este asezat langa o centrala de distributie a electricitatii, inconjurat de un teren viran si de stradutele pe care cainii fac nunta cu o singura mireasa si unde muncitori cu fetele inegrite de murdarie coboara din maxi-taxi.

No comments: