contributii online

1. vlad nanca






















Vlad a gasit langa gara din Cluj inca un turn din seria Lehliu, Videle, Sfantu Gheorghe. Spre deosebire de acestea insa, turnul din Cluj are si un mic foisor deasupra acoperisului si ii lipseste randul de geamuri care la celelalte inconjoara partea inferioara a bazinului.


2. alex gurgulescu






















Inca un turn din aceeasi serie tipologica. Mailul in care l-am primit zicea asa: Salut, am dat de situl asta prin urban furniture si am facut si eu o poza la un astfel de turn, in Arpasul de Jos (jud. Sibiu), in aproprierea garii. Turnul era devastat pe interior, se putea urca, nu mai existau usi, insa pe exterior dupa cum se vede, parea foarte bine intretinut.


2. luv shade






















In apropierea garii din Saratel, Bistrita, luv shade a gasit acest turn. Pilonul de sustinere e oarecum similar cu al unui turn din Chitila. Insa decoratia de pe rezervor si proportiile sunt foarte diferite.


3. saitoc dan






















Iata si o imagine a turnului de apa din Sulina. Pentru cei care se plimba pe Dunare pe respectivul canal cu vaporul, turnul e semnul care le arata ca se apropie de statia finala. Lasand turnul deoparte, Sulina chiar e un loc care merita vizitat, fie si numai pentru casele sale frantuzesti parasite, pentru bisericile de toate orientarile care sunt lasate in paragina, pentru farul-muzeu de pe care se poate contempla o frumoasa panorama, sau pentru farul parasit de peste Dunare care isi asteapta exploratorii.

No comments: