militari















Cartierul Militari nu e o comoara pentru cel care cauta turnuri de apa. Totusi exista trei turnuri dosite intr-o zona foarte interesanta, undeva pe soseaua Preciziei, paralela cu Bulevardul Iuliu Maniu, care taie cartierul Militari de la un capat la altul.















Zona e strabatuta din centru pana la soseaua de centura si de cateva cai ferate, ce pornesc de la gara Cotroceni, ascunsa si ea undeva in spatele blocurilor. In plus, in zona industriala din spatele bulevardului se pot gasi o termocentrala, cateva fabrici de toate felurile, inclusiv fabrica coca-cola, cu un turn de apa foarte frumos, unul din depourile metrorex dotat si cu un tunel prin care vagoanele ies la suprafata pentru a fi reparate, iar ceva mai spre vest, acolo unde e centura, sunt si doua forturi.















Desi e un turn comunist clasic, turnul fabricii coca-cola este diferit prin atentia pe care cel care l-a desenat a acordat-o echilibrului dintre proportiile pilonului de sustinere si forma rezervorului. Este un turn foarte scund de inaltime, poate doar de trei sau patru etaje, cu un rezervor foarte mare. Celalalt turn este si el interesant, din cauza micului foisor de pe acoperis, dar si datorita structurii metalice care inconjoara pilonul de sustinere in partea superioara.

No comments: