Castel de apa din orasul Ceske Budejovice (Cehia)

Ceske Budejovice este unul dintre cele mai pitoresti orase din Cehia. Actualmente este un puternic centru industrial si stiintific insa orasul vechi nu a fost deloc uitat. In Ceske Budejovice se afla cea mai mare piata medievala din Cehia si a doua cea mai mare din Europa.

Urcand (ca de obicei) in turnul catedralei, am observat in timp ce imortalizam panorama, un vechi turn de apa. M-am decis ca dupa ce mananc un pranz sanatos sa pornesc catre acel turn.



Turnul de apa apartine celebrei fabrici de creioane Koh-i-Noor. Primul lucru cand ma gandesc la creioanele cehesti este mirosul inconfundabil al lemnului. Acasa la bucuresti am o cutie neinceputa de astfel de creioane datata 1883 si inca miroase frumos.



Cel de-al doilea turn de apa fotografiat de mine la Ceske Budejovice este integrat in turla uneia dintre biserici. Astfel am aflat ca toate turnurile din Cehia care au la varf acea "gatuitura" ca de clepsidra imbina de fapt functionalitatea unui turn (clopotnita, etc) cu cea a unui castel de apa. Intr-adevar, si in Praga am fotografiat un astfel de turn la Podolska vodarna.



Fotografiile au fost realizate in 14 octombrie 2006.

1 comment:

Anonymous said...

hi every person,

I identified towerspotting.blogspot.com after previous months and I'm very excited much to commence participating. I are basically lurking for the last month but figured I would be joining and sign up.

I am from Spain so please forgave my speaking english[url=http://bitrendytopics.info/bookmarks].[/url][url=http://behindthescenesbr.info/bookmarks].[/url][url=http://prsportsnews.info/].[/url]