victor in turnul fabricii suveica


Astazi am fost in vizita la mama. Ma plictiseam acasa (vine sesiunea), Diana era pe la scoala iar mie imi mergea execrabil netul (incercam sa vad un serial). Ajung acasa, trag tot serialul, niste filme, foarte frumos afara, ce mai, o super zi :).

Acesta este momentul narativ in care pe erou "l-a mancat in cur / l-a pus draku". Am luat aparatul foto si m-am suit pe acoperis sa trag niste poze cu turnul de apa pentru tine. Si brusc, uitandu-ma spre turn, observ altele 2 in departare (uita-te cu atentie in 'cateva de pe casa'"). Opa... zic eu, some new stuff. Cobor. Ajung in sufragerie. Ma imbrac, iau ghiozdanul. Imi iau la revedere de la cine era pe acolo si spun ca aduc maine aparatul. Ajung in fata fabricii...






















La intrare, poarta larg deschisa, inauntru oameni. Intru. La un mo ment dat, la marginea aleii un nene cu ochelari si cu o gea ca pe care scria "ceva S E C U R I T Y" statea cu spatele cat re mine vorbind cu cineva. Fie ce-o fi, zic eu, merg in c ontinuare. Ma apropii timid de turn. Scot aparatu. Fac niste poze. In fata pe stanga niste oameni lacuiau o masa. Mai incolo pe dreapta o masina parasita in care se jucau niste copii (vezi "copii din curtea fabricii suveica").

Merg printre cladiri si dau langa o cladire ceva mai mare, parea fabrica principala. Dau sa ma apropii. Niste caini sar sa-mi ia gatul. Un nene vine sa vada despre ce e vorba, spune cainilor sa fie cuminti si se apropie. The usual: "Buna ziua / Ce faci aici / Poze pentru scoala" routine. Si in mod cu totul neasteptat nenea ma intreaba: "Nu vrei sa faci si niste interioare?". Raman masca. Spun ca da, ma intreaba pe unde, ii zic "acolo" (aratand spre turn). Zice ok...

Voi povesti doar pe scurt aventura din turn, lasand pozelor aceasta onoare.


Scara interioara este ruginita si plina plina de gainat de porumbel. Ies prin scara utilitara intr-o camera lata plina de bucati de vata cazute pe podea.

Camera plina de porumbei care s-au tirat rapid. Scara care dadea pe acoperis a fost taiata. Trei geamuri micute dau dau catre soseaua Colentina, una catre Bucur Obor si una catre zona Garii de Est. Cobor, ma intorc la nenea meu.






Ajung la fabrica principala, cainii iar sar sa ma sfartece, iar vine nenea salvator sa-i linisteasca. Ii zic ca am facut, ma intreaba daca mai vreau sa fac, ii spun ca da, imi spune sa-l urmez. Intra in fabrica. Topai de emotie in spatele lui. In fabrica, o camera mare goala, frumoasa si aproape pravalita.

Trecem prin ea, ma aduce langa niste scari, imi spune ca tre sa se intoarca, dar daca vreau sa fac si pe acoperis sa o iau pe acolo. OK DUD !!! (am uitat sa mentionez ca bateriile se terminasera in turn).

In fabrica, 3 etaje enorme (enorm as in 1000 - 1500 oameni lejer la un party). Am facut si niste poze de pe acoperis inainte ca bateriile sa moara definitiv. Setul de rezerva da putere doar sa apara pe display "empty bat.". Decolez si cobor.

Revin la nenea, il intreb ce-i cu fabrica, imi spune ca tot ce e in curte aici se va darama in martie - aprilie - mai pentru a construi blocuri de locuinte. Il intreb daca se poate inchiria locul pentru un eveniment. Imi spune ca 5 milioane pentru 24 de ore (tarif pentru filmari). Curent electric cat sa alimenteze o fabrica, cum zice nea Teo (de la Teodorescu).

Imi pare rau pentru calitatea mai slaba a unora din poze, aparatul nu este cel mai performant, but heck, it's a hella'va story...

2 comments:

Anonymous said...

hello ,
e aiurea citesc randurile astea acum cand ma uit pe geam si vad un animalut cu o mana de fier extrem de puternica cum scoate din pamant ultimele ramasite din fabrica suveica...merci pt poze asta vroiam sa zic ..cu toata ca stau langa fabrica nu am intrat niciodata acolo ...nici macar cand ne cadea mingea si ii fugareau pe prietenii mei paznicii...macar acum regret mai putin ca nu am vazut ce era acolo ...acum am niste urme...si app cainii aia fiorosi au disparut ...dar din pacate nu stiu unde ...brings up good memories...pacat ca se darama

Anonymous said...

mai am si eu niste poze cu suveica de pe acoperisuri ca eu cu niste tovarasi saream pe acolo.. care vrea poze Ymess: ciocan_cw