turnul de la spitalul noua

La inceput am crezut ca e o gluma proasta, nu stiam daca e ceva serios. Am primit intr-un comment la un post de mai demult informatia ca ar exista un turn de apa in incinta spitalului noua.






















In timpul activitatii de strangere a fotografiilor cu turnuri de apa am primit si tot felul de comentarii ironice. Sunt membru al societatii internationale a turnurilor de apa si asta, impreuna cu munca (ce pare unora repetitiva) de a face aceste fotografii, ducea la comentarii de genul "si e ca o fratie masonica?", sau la alte chestii de genul asta.






















E greu pentru unii oameni sa inteleaga frumusetea unui gest gratuit. Asta insa e problema lor. Turnul de apa din incinta spitalului noua exista si nu e o gluma. Face parte din seria turnurilor de apa de dinainte de razboi, dotate cu acea atractie estetica involuntara datorata ornamentatiei unei arhitecturi preocupata si de invelis, nu doar de functiune.






















Fotografiile sunt contributia lui Nicolae Comanescu. Fotografia de la baza turnului este facuta un pic prea aproape. Insa turnul este o descoperire deosebita. Se pare ca este asezat langa o veche termocentrala ce deserveste complexul.

No comments: