oltenita






















In vizita prin Calarasi, mojaro a gasit acest turn de apa, langa o moara de caramida netencuita, probabil de la finalul secolului XIX. Nu mai insist asupra formei inedite, pentru ca e deja normal ca fiecare turn sa aiba propria lui forma, diferita de celelalte, mai ales daca e vorba de un obiect construit inainte de 1950.






















Dupa cum se vede si din fotografie, primele doua etaje au un balcon ce inconjoara pilonul central al turnului, construit in forma de hexagon. Insa lucrul cel mai straniu la acest turn nu este forma sau epoca din care vine, cat inscriptia sau 'firma' de deasupra usii.

Turnul din Arad adaposteste si el o galerie de arta. Insa este mult mai mare, incat are si loc inauntru pentru asa ceva. In pilonul central, turnul din Calarasi nu prea pare sa ofere mult spatiu. Doar daca nu a fost cumva dezafectat, demontandu-i-se bazinul de apa. Doar atunci ar avea destul spatiu pentru o expozitie, in camera circulara de sus. Totusi, dupa cum arata fatada, turnul nu pare sa fie prea ingrijit si poate nici foarte vizitat.

No comments: