contributie google :)

Nu prea calatoresc, insa navighez destul de mult. Voiam sa notez ceva la sfarsitul postului de ieri, ca sa nu uit. Tot pentru sectiunea de turnuri din tara, am aflat ca in Targu Jiu exista un turn de apa pe care Petrom l-a transformat in benzinarie.

As fi vrut o imagine a turnului, pentru ca tocmai ma gandeam ca majoritatea reconversiilor de vechi turnuri au fost facute de stat sau de institutii publice. Acesta e cazul Foisorului de Foc si al turnului de apa din Arad (in josul paginii) care devine muzeu. Si chiar al turnului din Chisinau, transformat in muzeu de istorie a orasului. O exceptie este turnul din Drumul Taberei, care are la parter un magazin alimentar.















N-am gasit pe net o imagine a turnului-benzinarie din Tg. Jiu. In schimb am gasit o imagine cu o fabrica de ciment din grupul Lafarge, localizata undeva langa Brasov. Sau cum spune situl:

Hoghiz
1, Fagarasului Street
Brasov County
RO-3035 Hoghiz
Tel.: +40 68 260 331
Fax.: +40 68 475 795

1 comment:

valachus said...

Turnul ("castelul de apa") din Targu-Jiu (in prezent benzinarie si sediu Petrom Gorj):
close-up
perspectiva originala
in timpul constructiei
Am copilarit chiar in cartierul asta si desi imi placea mai mult "Castelul" fara benzinaria infasurata pe el, ma gandesc ca cel putin in felul asta a scapat de la demolare.